Konopné máslo - recept

Konopné máslo (marihuanové máslo) je společně s konopným olejem důležitou ingrediencí pro mnoho receptů z konopí. Proto se na něj můžeme koukat, jako na základní surovinu pro přípravu konopné kuchyně. V tomto článku si tedy představíme jednoduchý recept na konopné máslo, který zvládne opravdu každý.

Jak udělat konopné máslo?

Máslo z konopí můžete připravit pomocí následujícího receptu, který je rozdělený do několika jednoduchých kroků. V tomto receptu budeme vyrábět konopné máslo z palic, ale recept je použitelný i při použití jiných částí konopí. Jste připraveni? Jdeme na to!

Budeme potřebovat:

Postup přípravy:

  1. Rozdrťte konopí na malé kousky, ale né, na úplný prášek. Pokud jste prováděli dekarboxylaci pomocí našeho návodu. Tento krok již máte skoro hotový. Záleží na hrubosti drtě.
  2. Připravte si dostatečně velký hrnec a nalejte do něj přibližně 500 ml vody, kterou přivedete k varu.
  3. Voda by v tento okamžik měla mírně bublat. Proto je ideální čas do hrnce přidat máslo. Když se máslo začne rozpouštět, je čas přidat připravené konopí.
  4. Teď už stačí být ostražitý a trpělivý. Teplota by neměla přesáhnou víc jak 110 stupňů celsia. Proto je dobré použít teploměr na vaření, který vám pomůže hlídat teplotu mezi 90 až 110 stupni celsia. Celý proces vaření trvá přibližně 3 hodiny. Celou směs občasně míchejte a hlídejte odpařování vody, aby se vám máslo nespálilo. V případě silného odpařování jí nezapomínejte dolévat. Horní vrstva v hrnci by měla změnit konzistenci na lesklou plochu. V tento okamžik, je máslo připravené k dalšímu kroku.
  5. Připravte si mísu (nejlépe skleněnou pro pozdější lepší manipulaci) a síto s látkou. Celou směs vylejte do připraveného síta s látkou, které je uložené v připravené míse. Počkejte několik minut, dokud vše co může neproteče do připravené mísy.
  6. V sítu vám aktuálně zůstaly zbytky konopí, které doporučujeme pořádně vymačkat, aby ani kapka nepřišla nazmar.
  7. Mísu s konopným máslem uzavřete víkem a dejte jí do lednice. Máslo nechte v lednici alespoň 10 hodin chladnout. Po uplynutí této doby, můžete máslo z mísy vyndat. Je možné že v míse zůstaly zbytky vody, kterou můžete bez obav vylít.
  8. Předposledním důležitým krokem, je odstranění přebytečné vody pomocí papírových kapesníků. Tento krok nepřeskakujte a buďte pečlivý. Ochráníte své máslo před plísněmi.
  9. Máslo z marihuany skladujte ve vzduchotěsné nádobě a v kvalitní plastové fólii. Trvanlivost v lednici může být i měsíc a půl. V mrazáku potom až 5 měsíců.

Doufám, že vám dnešní recept pomohl a budu se těšit u dalšího dílu konopných receptů.